Probeer eens een herlaadkaart

Sim only

Voor het gebruik van je mobiele telefoon heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om je mobiele telefoon alleen met WiFi-netwerken te gebruiken, kun je een abonnement met toestel afsluiten of gaan voor een sim only abonnement. Vroeger waren ook prepaid simkaarten erg populair, al verliezen deze kaarten tegenwoordig enigszins aan populariteit. Toch bestaat er nog een grote groep consumenten, waarvoor een herlaadkaart een geschikte mogelijkheid zou zijn. Dit zijn voornamelijk mensen die hun mobiele telefoon op hun werk of op school gebruiken, waar vrijwel altijd een openbaar WiFi-netwerk te vinden is.

Let op: gebruik een openbaar WiFi-netwerk bij voorkeur niet voor het versturen van belangrijke mailtjes of het regelen van bankzaken. Niet alle openbare WiFi-netwerken zijn namelijk volledig veilig! Zo voorkom je dat criminelen je gegevens stelen.

Wanneer is een herlaadkaart interessant?

De werking van een herlaadkaart is heel simpel: je betaalt per element wat je gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld een minuut zou bellen, dan wordt er ook voor een minuut afgerekend. De kosten worden hierbij van het tegoed op de herlaadkaart afgetrokken, waardoor je feitelijk alleen betaalt voor de diensten die je ook daadwerkelijk gebruikt. Hoewel dit erg aantrekkelijk lijkt, is dat bij een groter verbruik niet meer zo. De kosten voor een losse belminuut, sms of een megabyte aan mobiele data zijn relatief hoog bij een herlaadkaart in vergelijking met andere abonnementsvormen. Een herlaadkaart is dan ook vooral aan te raden voor mensen die hun mobiele telefoon nauwelijks gebruiken.

Verschillende herlaadkaarten vergelijken

Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, is het aan te raden om voor het kopen van een herlaadkaart verschillende telecomproviders met elkaar te vergelijken. Niet iedere telecomprovider biedt namelijk gelijke kosten voor losse belminuten, sms’jes en mobiele data aan. Door de tarieven voor deze elementen vooraf met elkaar te vergelijken voorkom je dat je straks meer betaalt dan noodzakelijk is.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*