Geef je telefoon een nieuw leven

Veel consumenten gooien hun mobiele telefoon na het verlopen van hun abonnementsperiode weg, ruilen deze in bij hun provider of leggen de smartphone in de kast om deze als reserve te gebruiken. Dit is zonde! Zeker als je bedenkt dat je een telefoon een nieuw leven kunt geven, door deze aan te bieden bij een bedrijf die refurbished smartphones verkoopt. Andersom kun je zelf ook een smartphone aanschaffen bij een aanbieder van deze toestellen, waarmee je veel geld kunt besparen. Een refurbished smartphone is een toestel die al eens eerder door iemand anders gebruikt is, maar nog naar behoren werkt. Combineer een gebruikte smartphone met een sim only abonnement, waarmee je maandlasten aanzienlijk verlaagd worden.

Verschil tussen tweedehands en refurbished toestellen

Er zitten een aantal verschillen tussen een tweedehands en een refurbished smartphone. Allereerst koop je een tweedehands toestel over het algemeen bij een particulier, terwijl refurbished smartphones worden aangeboden door erkende bedrijven. Daarbij is een refurbished smartphone volledig nagelopen op slijtage en stofhopen aan de binnenzijde van het toestel. Door de beschadigde en versleten onderdelen te vervangen en de binnenzijde te reinigen, werkt de smartphone weer als vanouds. In de meeste gevallen wordt ook de accu standaard vervangen. Bij een tweedehands smartphone is dit vanzelfsprekend niet het geval, waardoor de werking niet gegarandeerd kan worden.

Een derde voordeel aan de aanschaf van een refurbished toestel ten opzichte van een tweedehands model, is het feit dat je garantie krijgt bij een refurbished smartphone.

Besparen met een gebruikte smartphone

Door te kiezen voor een gebruikte smartphone in plaats van voor een nieuw toestel, kun je veel geld besparen. Niet alleen is een sim only abonnement gunstiger geprijsd dan een abonnemet met toestel, ook is een refurbished of tweedehands smartphone veel goedkoper dan een nieuw los toestel. Zo houd je geld over voor andere dingen!

Bron: Phonedokter.nl

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*